Sisällön tarjoaa Blogger.

Oman itsensä rakastaminen

Olen koko pienen ikäni ollut se porukan suurikokoisin kropaltani.. Jep, olen noin 170 cm pitkä enkä mikään hoikka. Miltä se sitten tuntui nuorempana ja miltä se tuntuu nyt?


Nuorempana en ollut oikeastaan yhtään sujut itseni kanssa, koin olevani niin erilainen eivätkä mitkään vaatteet esimerkiksi omasta mielestäni näyttäneet hyvältä päälläni. En pitänyt edes hiuksia ponnarilla, koska mielestäni pääni näytti pyöreältä, jep tosi tyhmää näin vanhempana ajateltuna. Silloin tämä kaikki kuitenkin tuntui siltä etten kuulu joukkoon.


En ole kuitenkaan suoranaisesti kokenut kiusaamista tai syrjintää ulkonäkööni liittyen, (mistä saan olla kyllä kiitollinen, näin herkkänä ihmisenä). Pikkuhiljaa aloin välittämään ulkonäöstäni enemmän ja lähinnä hyvien puolieni korostamisesta oikeanlaisilla asuilla ja meikillä. Tottakai sillointällöin katsoin itseäni peilistä ja mietin 'miksi näytän tältä' mutta aloin arvostaa omaa ulkonäköäni yhä enemmän ja enemmän, ja tuollaiset ajatukset vähenivät.


Vaikka vieläkin sosiaalinen media yms luovat eräänlaisia ulkonäköpaineita, voin kävellä ulkona ylpeänä itsestäni ja siitä millainen olen ja miltä näytän. Osaan arvostaa muodokasta vartaloani enkä välitä niin usein siitä, vaikka pieni pömppis, löysät käsivarteni tai reiteni näkyisivät. Mä oon sitä mitä oon ja vaikka miten urheilisin ja söisin vielä terveellisemmin, ei muutos tapahtuisi hetkessä, siksi olen oppinut rakastamaan itseäni tällaisena kuin olen. Ja onhan minulla vieläkin niitä päiviä, kun mietin 'miksi en vain voisi olla hoikka luonnostaan', mutta mä nyt vaan en ole, haha. 


Itsensä tunteminen sopivaksi ja oppiminen rakastamaan itseään sellaisena kuin on, oli todella vaikeaa, mutta pikkuhiljaa sen oppi. Ja voin sanoa olevani siitä todella onnellinen! Minulla ei mene aikaa ulkonäköni murehtimiseen, vaan voin käyttää sen ajan johonkin järkevään.


Tällä kertaa halusin ottaa puheeksi vähän syvällisemmän asian ja haluankin kysyä teiltä; 
millaisia fiiliksiä teillä on omaa kroppaanne kohtaan?


xoxo, Laura

29 kommenttia

 1. Hyvä postaus! Aihe on kovin mielenkiintoinen :)

  Itse olen vartalooni tyytyväinen, mutta minulla on erittäin vahva historia sen vihaamisen suhteen. Viime vuosina olen vasta ollut 100 % tyytyväinen siihen ja hyvä niin :)

  https://janitakristina.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Mahtavaa kuulla että oot kans oppinu tykkäämään vartalostasi!

   Poista
 2. Toivon, että kaikki ajan kanssa oppisivat tykkämään itsestään sellaisena, kun on. Itse olen tällä hetkellä kroppani kanssa melko sujut. Silloin kun olin raskaan, rakastin jokaista uutta kiloa ja sitä muutosta, joka kropassa tapahtui. :) Onhan vanha sanontakin "Ensin täytyy oppia rakastamaan itseään, jotta oppisi rakastamaan muita". Ihanaa, että olet hyväksynyt itsesi sellaisena kuin olet!

  VastaaPoista
 3. No niimpä! Samaa minäkin toivon, todella! Ja ihana kuulla että myös sinä olet sujut itsesi kanssa :)

  VastaaPoista
 4. Tosi hyvä postaus niin tärkeästä asiasta! Oot kyllä upea♥

  VastaaPoista
 5. Komppaan muita - ihana postaus ja tärkeä aihe! Sulla on syytäkin olla ylpeä itsestäsi ja kropastasi, oot tosi kaunis nainen <3

  VastaaPoista
 6. Olisi hurjaa ajatella, että rakastan itseäni sit kun... Kun kelpaa itselleen se riittää. Olen ihastellut miten näytät upealta kuvissa kaunokainen!

  Päätin etten hauku itseäni tai muita rumaksi tai lihavaksi lasten kuullen, ettei heidän tarvitse koskaan harmitella itseään peilin edessä äidin opettamana. Nyt osaa jo katsella itseään peilistä paljon armollisemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) se on hyvä päätös! Ja mahtavaa että osaat olla armollinen itselle, se on tärkeää.

   Poista
 7. Tää on niin tärkeä aihe! Ihanaa että oot oppinut hyväksymään itsesi just tuollaisena, koska sä todellakin oot upea noin :) mulla itselläni on myös ollut samanlaisia fiiliksiä nuorempana, mutta nykyään kans tajuan yhä useammin että hei, taas on mennyt monta päivää ilman että oon stressannut omaa ulkonäköäni ja se on parasta!

  VastaaPoista
 8. Hyvä postaus! Ja Laura sä olet just upee! ❤️

  VastaaPoista
 9. Minä olen ollut kehopositiivinen jo viitisen vuotta. En enää laihduta. Hyväksyn ulkonäköni ja itseni.

  VastaaPoista
 10. Siis apua, mun mielestä sä oot NIIN KAUNIS! <3 Sun kasvot ja hiukset ja kaikki! Tulee niin surullinen olo, että oot joskus ajatellut ittestäs negatiivisesti.. Oon ite taistellu itsetunto-ongelmien kanssa koko elämäni ja nyt tän vuoden aikana oon löytäny kehopositiivisuuden. Tuntuu niin hyvältä, kun oppii pikkuhiljaa rakastamaan itteensä <3 Kiitos tästä postauksesta! <3

  VastaaPoista
 11. Todella hyvä aihe! Ihanaa, että omat ajatuksesi itsestäsi ovat muuttuneet :) Itse olen suoraan sanottuna vihannut itseäni aina, ja olenhan sairastanut syömishäiriön, josta olen koko ajan toipumassa. Pienestä pitäen olen kokenut itseni vääränlaiseksi ja yrittänyt sitä kaikilla mahdollisilla tavoilla korjata. Minua on kiusattu ulkonäöstä ja sekin varmasti on osasyynä huonoon itsetuntooni ja itseni vihaamiseen. Mutta kaikesta tästä huolimatta, tällä hetkellä olen päässyt jo niin pitkälle, että en ole koskaan osannut ajatella näin positiivisesti itsestäni kuin nyt. Toki paljon on tehtävää, mutta tästä se lähtee :)

  http://lifewithhannamari.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voi kyllä se siitä! Ja ihanaa kun oot päässy jo pitkälle kaiken tuon jälkeen! Tsemppiä sulle <3

   Poista
 12. Wau mikä postaus! Ihan super hyvin kirjoitettu :) Sun koko blogi on muutenkin tosi ihana! Jään lukijaksi! <3

  www.hennam.fi

  VastaaPoista
 13. Todella tärkee aihe ja hyvin kirjoitettu. Mun mielestä oot aivan upean näköinen ja ihanaa että oot itsekin alkanut arvostamaan omaa kehoas. Tää teksti kuulostaa todella tutulta ja kirjoittelin samankaltaisesta aiheesta itsekin aikaisemmin, jos kiinnostaa niin se löytyy täältä http://saraoonav.blogspot.fi/2017/07/kehonkuva-ja-itseluottamus.htm 😊 aivan super kauniit kuvat! ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihan älyttömästi❤️ Ja hei ehdottomasti käyn lukemassa! :)

   Poista
 14. Oltiin samalla yläasteella ja oon aina pitäny sua ihan super kauniina, mut nyt kun löysin sun blogin niin leuka loksahti auki! Oot selkeesti löytäny oman tyylis ja se kyllä näkyy että viihdyt omana ittenäsi :) Susta vaan huokuu hyvä fiilis!

  VastaaPoista
 15. Ihanan avoin postaus! Ulkonäköpaineita on erityisesti nykyään somen takia niin paljon, että varmasti lähes kaikki meistä pohtivat sitä, onko oma kroppa "oikeanlainen". Mut hei, oot kaunis!

  Ilona / https://stalkkaamunelamaa.blogspot.com

  VastaaPoista
 16. Aivan ihana ja kaunis nainen! Miehet tykkää enemmän sunlaisista kauniista naisista kuin luuviuluista diivoista! ;P

  VastaaPoista