Sisällön tarjoaa Blogger.

Tyhjän paperin kammo

Moni varmasti tietää miltä se tuntuu; saat tyhjän paperin tai alustan eteesi mihin pitäisi kirjoittaa jotain, ja mielellään fiksua eikä mitään turhaa löpinää, etkä saa mitään irti itsestäsi...
Mulla on ollut tämä fiilis nyt pari päivää, ihan kauheen kova into kirjoittaa, mutta en tahtoisi kirjoittaa mitään "turhaa". Olen monena päivänä avannut tämän kirjoitusalustan ja "alkanut kirjoittaa", mutta en yksinkertaisesti ole saanut mitään fiksua irti, joten hyvin lähti tämäkin blogin uudistus kun tökkää heti aiheiden puutokseen.
En tiedä mitään kauheampaa kuin oikeasti se, kun edessä on vain tyhjä alusta ja vaikka kuinka haluaisit ei irtoa mitään ja joudut lopulta surullisena sulkemaan kokosivun, jopa koko koneen ja miettimään täysin muita asioita.
Tyhjän paperin kammo tulee mulla helposti myös koulutehtäviä tehdessä ja tästä johtuen myös tehtävien teko jää viimetippaan ja se myös näkyy sitten työn laadussa kun kiireessä on yrittänyt saada jotain fiksua aikaiseksi, aika huono yhtälö sanoisin...
Takki - Vero Moda
Paita - Levi's
Housut - GinaTricot
Kengät - Timberland


En tiedä mikä olisi paras keino tällaisen asian korjaamiseksi, ettei tarvitsisi monia monia kertoja vain pettyä ja sulkea konetta.

Onko teillä jotain hyviä vinkkejä kuinka päästä eroon tyhjän paperin kammosta?

ps. kertokaa ihmeessä postausideoita kommenteissa! Ne on aina tervetulleita♥


 xoxo, Laura

14 kommenttia

 1. Itselläni on oman blogini kanssa ollut jo pitkään samoja ongelmia. Aiheita postauksiin kyllä löytyisi ja kuvatkin odottavat jo kamerassa, mutta kirjoitushetkellä pää lyö jotenkin aina tyhjää. Ehkä se johtuu tietyllä tapaa ajan puutteesta, joka itseäni tällä hetkellä varjostaa. Kun ajatukset ovat jo seuraavaksi hoidettavassa velvollisuudessa, ei kirjoittamiseen jaksa keskittyä sataprosenttisesti. Toivottavasti saat inspiraatiota ja hyviä ideoita kirjoittamiseesi, sillä silloin kun sen saa lähtemään liikkelle, siitä todella nauttii.

  suvittuulia@blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä kauhee ”vaiva”, ja myös lukijoiden kannalta inhottavaa kun eivät saakkaan postauksia niin usein kuin olisi tarkoitus. Toivotaan että tämä tästä taas alkaa rullaamaan! Kiitos :)

   Poista
 2. Minulla tämä iskee usein väsyneenä ja yhteistyö projekteja työstäessä. Kun haluaisin tarjota yhteistyökumppaneilleni hyvää ja laadukasta, mutta kuitenkin aitoa ja rehellistä, iskee yleensä tänka på. Mä yleensä pyrin hakemaan inspiraatiota jostain ja vain kirjoittamaan. Pyrin aloittamaan tekstit (vaikka väkisin) sen verran aikaisin, että pyörittelylle jää aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos tästä! Pitää tosiaan yrittää tuota että alkaa vaan kirjottaa ajoissa ja hakea inspiraatiota ympäriltä!

   Poista
 3. Täällä koetaan blogin kanssa vähänväliä samaa ja vaikka aiheita sekä kuvia löytyy niin tekstin tuottaminen tulee usein ongelmaksi. Paljon tunnetiloja ja fiiliksiä, joita kovin haluaisin pukea tekstiksi, mutta tyhjän paperin kammo astuu esiin.

  Pakko kehua muuten sun blogin kuvia. Ihan älyttömän nättejä esim. tämänkin postauksen kuvat <3

  http://inkanitta.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin lohduttavaa että samanlaista esiintyy muillakin, vaikka tää ei oo todellakaan kivaa :/

   Mutta kiitos paljon ihanasta kommentista<3

   Poista
 4. Itselläni jos tulee tällainen hetki, niin aloitan jostain muualta kuin alusta. Kirjoitan esimerkiksi keskivaiheen ja palaan aloitukseen vasta lopuksi - sitten se tuleekin jo ihan luonnostaan :)

  Anna/Kello neljän aamukahvi
  https://neljanaamukahvi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Pakko koputtaa nyt puuta koska en ole oikeastaan vielä koskaan kokenut tyhjän paperin tai ruudun kauhua mutta ihan varmasti tämä hetkikin tulee vielä. Blogini täyttää nyt vuodenvaihteessa 5 vuotta.

  Antaisin sellaisen neuvon, että jos kirjoittaminen tuntuu vaikealta niin sulje kone ja tee jotain ihan muuta. Älä kiusaa itseäsi istumassa sen tyhjän ruudun edessä koska se ahdistaa. Tee jotain fyysistä niin saat ajatukset pois kirjoittamista. Lue mahdollisimman paljon mutta ihan eri asioita mistä olet ajatellut kirjoittaa. Lue vaikka välillä ihan höppääkin mutta saat tälläkin tavalla muuta mietittävää.

  Tsemppiä ja kuvasi ovat kivoja. Oletko ajatellut, että joskus voisi tehdä vain kuvapostauksen jos sanat ovat hukassa?

  https://styleheaven-marjorie.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan ettei tällaista sinulle tulekkaan! Ja hei onnea kovasti jo noinkin pitkästä blogi historiasta! Ja kiitos paljon vinkeistä ja muutenkin kivasta kommentista :) tuo kuvapostauskin on käynyt mielessä mutta olen miettinyt että onko se kuitenkaan tarpeeksi mielenkiintoinen, ehkä se on vain kokeiltava :D

   Poista
 6. Mullakin on välillä tota samaa ongelmaa! Mulla olisi postausideoita vaikka kuinka mutta se niiden toteuttaminen tyhjälle alustalle on niin kamalaa ja vaikeaa. Postausideana sulle olisi kiva kuulla lisää siitä sun koulusta :)

  www.ellileppiniemi.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis tää vaiva on kyllä niin ärsyttävä! Ja hei kiva kuulla että se kiinnostaa, oon toteuttamassa semmosta ehkä vähän lähempänä vuoden loppua jotta on vielä enemmän kirjotettavaa ;)

   Poista
 7. Tyhjän paperin kammo on itselläni melko yleistä :/ Yleensä silloin kannattaa kirjottaa vain jotakin, jolloin kirjottaminen helpottuu koko ajan :) Upeat kuvat postauksessa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii varmas pitää vaa alkaa tekee :) kiitos! <3

   Poista