Sisällön tarjoaa Blogger.

Black friday; pelkkää kulutusjuhlaa?

Olen just se ihminen joka ymmärtää, muttei kuitenkaan ymmärrä miksi black friday edes on olemassa.
Okei... Onhan se kiva kun alkaa joulu lähestyä ja lahjakriisi pukkaa päälle, niin alennusten saattelemana on helpompi oikeasti lähtee sinne kauppaan ostamaan niitä lahjoja.

Mutta, miksi niitä alennuksia on koko viikon ajan tai jos niitä ei ole maanantaista sunnuntaihin, ihmiset kyseenalaistavat kauhuissaan asiaa, kun nimensäkin mukaan se kuitenkin on black F R I D A Y.Vielä muutama vuosi sitten suomessa hyvä että edes tiedettiin mikä black friday on, kunnes elektroniikka liikkeet alkoivat pari vuotta sitten käyttämään tätä kulutusjuhla päivää hyvödykseen. Siitä se sitten lähti, lähes jokainen kauppa on täynnä jos jonkinlaista tarjousta ja hulinaa tämän yhden päivän (kokoviikon) ajan.Oon saanu nyt tämän kuluneen viikon ajan katsoa erilaisia mainoksia eri yrityksiltä, koskien sitä millaisia tarjouksia on black fridayna. Itselläni ei tullut minkäänlaista houkutusta edes ostaa perjantaina mitään, saati vaan sen takia että jokin on alennuksessa. 
Okei, onhan se kuluttajalle myös kannattavaa hyödyntää näitä alennuksia kuin se, että ostaisi aina normaalilla hinnalla.Eli tiivistettynä, minun mielestäni tämä on jokseenki turhaa viettää tämmöistä päivää, tai sitten se oikeasti voisi olla vain sen perjantain eikä koko viikkoa.

Mun tarkoituksena ei todellakaan ole tällä tekstillä tuomita yhtään ketään tai yhtään mitään yritystä, tämä asia vaan heräsi taas henkiin mielessäni kun tämä kyseinen päivä saapui. On ihan okei jos just sä hullaannut alennuksista ja haluut ottaa niistä kaiken ilon irti, en mä rupee ketään tuomitseen, koska ei mulla siihen ole edes aihetta, haha.Halusin vaan näin sunnuntaina tyhjentää päätäni kertomalla mielipiteeni tästä "kulutusjuhlasta" ja ehkä herättää pientä keskustelua tästä aiheesta.

Joten kertokaa mitä mieltä just te ootte black fridaystä ja shoppailitteko alennuksista?

xoxo, Laura

14 kommenttia

 1. Oon kyllä osittain samaa mieltä sun kaa! Tuntuu että Black fridayna on pakko ostaa jotain, vaikka alennukset ei mitään kovin erikoisia oliskaan... Musta on kiva, että samalle päivälle on kehitetty myös "Älä osta mitään"-päivä, jota oon noudattanut jo muutaman vuoden peräkkäin. Toki on hyvä idea ostaa joululahjoja alennuksista, mutta itse en vaan jaksanut lähteä siihen hullunmyllyyn mukaan. :D

  VastaaPoista
 2. Mä oon järkyttynyt kaikista Youtuben Black friday Haul-videoista, joissa ostetaan kerralla vaatteita ja muuta ylimääräistä koko vaatekaapin verran. Eikä se mua liikuta, vaan se, miten paljon ostetaan kertakäyttöisiä vaatteita vaan koska se on saatu halvalla. Enkä ymmärrä sitä tappelua kaupassa jonkun ale-telkkarin takia! Ei mee jakeluun sitten yhtään! :D

  Mä en tänä vuonna ostanut black fridayna mitään, tänään saatan hyödyntää Cyber mondayn tarjouksen yhteen laukkuun, mut sekin on vielä harkinnassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin täällä! Aivan hirveetä ne haul videot. Mä ihan unohdin tuon cyber mondayn, niinkun sekin vielä :D mutta ei siinä, kannattaahan se hyödyntää jos on jotain isompaa hankinnassa :)

   Poista
 3. Niin nätit kuvat♥ Munki mielestä on aika hölmöä, että alennuksia on koko viikon vaikka nimensä mukaisesti alennuksia pitäisi vain olla yhden päivän ajan. Mitään en nyt ostanut, vaikka alennuksista ois todellakin kannattava ostaa. Oon vain niin nuuka, että en kehdannut :D

  VastaaPoista
 4. Ymmärrän ponttisi. Itsekin vältän ostamista vain siksi, että joku on alennuksessa. Hyödyllisenä taas koen, että jos jotain joka tapauksessa on ostettava, niin alennusmyynnit ovat loistava aika tehdä hankintoja :)

  Ihanat kuvat! Näytät todella nätiltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) tämä on just eikä melkein ajatukseni!

   Poista
 5. Mä yritin tänä vuonna lähinnä skipata koko Black Fridayn, mutta se oli aika pitkälti ihan mahdotonta kun sitä toitotettiin joka tuutissa koko ajan. Ja tosiaan kun se ei edes ollut pelkästään se yksi päivä vaan koko viikko tai vähintään viikonloppu ja sitten siihen vielä Cyber Monday ja sitten monissa paikoissa vielä tiistaikin. Huhhuh. Alennukset on kivoja mutta tämmöinen kaiken kaupallistaminen on jotenkin plaah...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana jotenkin kuulla etten oo näitten ajatusten kanssa ainoa! Tuo viikko oli niin liikaa..

   Poista
 6. Mua ärsyttää koko Black Friday tosi paljon. Taas yksi ihan turha kulutusjuhla lisää... Onhan se tietysti mukavaa ostaa alennuksesta jotain, mitä on harkinnut muutenkin ostavansa, mutta nimenomaan se harkinta. Kun se puuttuu monessa kohtaa... Mä tilasin perheelle joululahjakirjat Adlibriksesta, eli shoppailin itsekin :D Mutta en tiiä, kun ihan toiseen suuntaan pitäis viedä tätä kulutuskulttuuria niin saa mut lähinnä surulliseksi koko juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kuule nyt puhut niin asiaa! Sais mennä just toiseen suuntaan

   Poista
 7. Kiinnitin enemmän huomiota näihin kuviin, jotka on aivan ihanat! Sulla on todella kauniit kasvot :) Mutta oon samaa mieltä tästä black fridaysta, varsinkin Suomessa, kun alennukset eivät edes ole mitkään älyttömät vaan ne ihan samat 20-25% jota on vähän väliä muutenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha ihana kiitos :) ja niinpä.. ei edes sen "vaivan" arvoisia alennuksia

   Poista