Sisällön tarjoaa Blogger.

Helsinki Design School osa 2/3

Vihdoin on aika jakaa teille mun tämän hetkisiä fiiliksiä opiskelusta HDS:ssä Muotimarkkinointia. Jos et oo vielä käynyt lukemassa ensimmäistä osaa tästä sarjasta, niin kannattaa ehdottomasti käydä! Pääset postaukseen tästä.Oon nyt käynyt koulussa neljä kertaa (en päässyt joulukuun tunnille) ja olen oppinut ihan hurjan paljon uutta. Mä meen helsinkiin/espooseen aina koulupäivää edeltävänä päivänä eli torstaina, jottei mun tartte aamu viideltä lähtee perjantaina matkustamaan. Huomaan aina itsessäni laiskuuden tunteen keskiviikko iltana, kun ei vaan millään tahtoisi lähteä, mutta ei vitsit kuinka onnellinen aina olen kun koululle pääsen! Joten kyllä se matkustaminen on sen arvoista, TODELLAKIN!On ihanaa kun on päässyt tapaamaan uusia ihmisiä eri osaamisalueiden ammattilaisia, joilta saa aivan älyttömän arvokasta tietoa. Olemme päässeet tutustumaan mm. materiaaleihin ja väreihin, ostotoimintaan, pr-toimintaan käymällä eri toimistoissa sekä trendi analysointiin.On myös kiva päästä haastamaan itseäni kotitehtävien avulla, sillä ne ei kyllä mitään helppoja ole, mutta ei niiden todellakaan tarvitse ollakaan! Ja kyllä muutaman kerran olen meinannut repiä hiukset päästäni itku potku raivareiden saattelemana kun ei vaan osaa, mutta kyllä niistä aina selviää. Pakko kyllä sanoo, että vois ehkä joskus aloittaa tehtävien teon ajoissa eikä vasta viimeisten päivien aikana, haha!Aika on mennyt ihan hurjan nopeasti ja puolivälissä mennään! Enää siis 6 kouluviikonloppua jäljellä ja olen valmis muotimarkkinoija. Ihan hullua! Mutta vielä saan nauttia tuosta ihanasta koulusta, josta voisin hehkuttaa maailman ääriin, mutta musta vähän tuntuu että te ette haluaisi/jaksaisi lukea sellaista, haha!

Mutta hei, se siitä tällä kertaa! Heittäkää ihmeessä kysymyksiä joko kommenteissa tai instassa jos jotain jäi mietityttämään!


xoxo, Laura

18 kommenttia

 1. Ihan mahtavaa että oot päässyt opiskelemaan kouluun josta oikeasti nautit! Ja nää kuvat on taas kerran ihan huikeet, oot kyllä upea ♥.

  VastaaPoista
 2. Niin kiva lukee aina uusista opiskelujutuista! :) Tää muotimarkkinointi vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta! :)

  VastaaPoista
 3. Työskentelen helsinkiläisessä markkinointitoimistossa ja vastaan nimenomaan muodin yrityksistä (meillä jaettu muotiin, sisustukseen & lifestyleen ja familyyn) ja voin sanoa, että HDS:stä saadulla paperilla ei ole käytännön työelämässä minkäänlaista arvoa. Erityisesti sieltä teidän markkinoinnin linjalta valmistuu joka vuosi naisia, jotka kuvittelevat HDS:n erittäin vähäisen 21 lähiopetuspäivämäärän vastaavan 7 vuoden yliopisto-opiskelua kauppiksessa ja markkinoinnissa, ja sitten katuvat, kun rahat tuli tuhlattua eikä koulutuksesta ollut mihinkään. Eikä osata mitään muuta kun haaveilla, vaikka onhan se taito sekin.

  Se on varmasti sinulle hieno kokemus, jos se antaa sinulle osviittaa siitä, että mitä haluat tehdä, mutta HDS:n opetuksen laatua ei valvo kukaan eikä opettajilla ei ole pedagogisia pätevyyksiä, ja siksi paperina se on arvoton, vaikka olet siitä maksanut 3000 euroa.

  Toivottavasti hakeudut HDS:n jälkeen opiskelemaan alaa myös yliopistoon tai AMK:hon, jotta saat paperit, joilla voit tulevaisuudessa todistaa pätevyytesi ja perustella myös palkkatoiveesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse ainakin koen saavani paljon hyvää tietoa ja taitoa koulusta, siksi myös harkisin pidempään sinne lähtöä. Mielestäni myös paljon arvokkaampaa on oikeasti nähdä ja kokea kuin lukea kirjasta, ainakin noin niinkun itselleni. Siellä kuitenkin opettajat oikesati tietävät mistä puhuvat kun heillä on omakohtaista kokemusta opettamastaan aiheesta. Kiitos kuitenkin mielipiteestäsi.

   Poista
  2. Jos olisit opiskellut yliopistossa, tietäisit, että se ei todellakaan ole "vain kirjoista lukemista", vaan käytännön samoja harjoitteita, mutta laadukkaammin. Opettajilla on ennen kaikkea pätevyys opettaa, ja vuosien, ellei vuosikymmenten tausta opettamaltaan alalta.

   Kaikkiin tutkintoihin lisääntyy myös paljon koulun ulkopuolisia harjotteluita, 1-2 vuoden edestä, ja siihen päälle vielä ne kurssit, jotka tehdään työnomaisina projekteina. t. ulkopuolinen, joka kiinnostui tästä keskustelusta

   Poista
  3. Tiedän kyllä että yliopistossa opiskelu ei ole vain kirjoista lukemista, kirjoitin vähän karrikoidusti tuon vastaukseni. Mutta siis toistaiseksi koin tämän koulun olevan minulle parempi vaihtoehto kuin tuo 7 vuotta yliopistossa opiskelu :) ja amk:ssa ei tällähetkellä ole mitään minua kiinnostavaa tutkintoa joten siksi myös päädyin tuonne.

   Poista
 4. Olen tuolla opiskellut ja rahat menivät aivan kankkulan kaivoon. Yksikään kurssikavereistani ei ollut tyytyväinen opetukseen, se kertoo varmaan aika paljon koulun tasosta. Opetusta ei edes ollut niin paljon kuin etukäteen oli luvattu vaan päivät jäivät puolitiehen. Kiertäkää oikeasti kaukaa tämä mesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Oma kokemus sekä kurssikavereita kuunnellen voin sanoa että meillä on ainakin tykätty ja kovasti! Harmi että olet joutunut kokemaan koulun ”turhaksi”, sillä meillä opetus on laadukasta eikä jää puolitiehen.

   Poista
 5. Muotimarkkinointi. Varmasti kiinnostava aihe, ihanaa että olet löytänyt itseäsi kiinnostavan alan jota opiskella.

  VastaaPoista
 6. Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta! Kuulisin mielelläni lisääkin Helsinki Design Schoolissa opiskelusta!
  Kiva kuulla, että olet saanut opetuksesta paljon ideoita ja inspiraatiota!
  Ja ihan täydellisen sävyinen tuo sun huulipuna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa kuulla! Vielä on tiedossa ainakin yksi osa tätä sarjaa ;) ja kiitos!

   Poista
 7. Kiva juttu, että olet löytänyt oman alasi! Ja ennenkaikkea, että tunnet innostusta ja mielenkiintoa tulevaa työtäsi kohtaan. Mielelläni kuulen lisääkin opiskelustasi!

  VastaaPoista
 8. Kiva että olet löytänyt sinua kiinnostavan alan :) Onnea tulevaan!

  VastaaPoista